rossz hírek szállítója kukáskocsi szemétszállítás

Ne ossz meg rossz híreket

Amikor rossz híreket, pletykákat osztasz meg, olyan vagy, mint egy kukáskocsi. Te hozod nekem és másoknak a szemetet.

Ismerőseim kihasználva az on-line média lehetőségeit egyetlen mozdulattal osztanak meg olyan rémhíreket és ellenőrizhetetlen forrásokból származó pletykákat, amiknek vagy semmi értelme, vagy lesír róluk, hogy politikai vagy egyéb propaganda célból íródtak. Óriási mennyiség van ebből és alulfizetett egyetemi hallgatók és gerinctelen bértollnokok írják őket általuk is ismeretlen, de jól fizető megbízóknak.

Csak Oroszország nyolcvannál több magyar nyelvű like-vadász weboldalt üzemeltet kizárólag propaganda célból. Az eredmény: összezavart emberek, akik ölre mennének saját nézetük védelmében, miközben ezt a „saját nézetet” semmilyen tapasztalatuk nem erősíti meg. Minden információjuk álhírekből származik.

Ha el akarsz adni egy hazugságot ami nem ellenőrizhető keverd bele 10 igazság közé. Így működnek a „hírcsatornák”. Emlékezz a máig hangoztatott szlogenre: „Klubrádió! Tények, vélemények!” Na, de melyik-melyik? Általában az időjárás, a közlekedés, és egyéb könnyen leellenőrizhető hírek a tények. A gazdasági és politikai témák meg vélemények.

Idén ne ossz meg és ne lájkolj rossz híreket. Nem vesztünk vele semmit.